Voordelen - Green at the Office

Groen op kantoor werkt !

Planten hebben een bewezen
positieve invloed

Dat voelen we niet alleen intuïtief aan, het is ook wetenschappelijk bewezen. Omdat u veel tijd doorbrengt op kantoor, zijn planten ook daar onmisbaar.   Groen op kantoor heeft legio pluspunten:

Zuivere lucht

Planten hebben werkzame eigenschappen die de binnenlucht zuiveren van schadelijke stoffen (vluchtige organische componenten). Geen overbodige luxe, want die stoffen worden in verband gebracht met ongemakken en ziektes.

Studies hebben uitgewezen dat de lucht binnenshuis 12x meer vervuild is dan de lucht buiten. Een groene plant zorgt ervoor dat deze vervuilde lucht wordt gefilterd en gevaarlijke stoffen worden afgebroken

Esthetische meerwaarde

Planten bepalen mee de sfeer die uw kantoor uitstraalt – zowel voor uw medewerkers als uw bezoekers. Interieurgroen kan in vele vormen verwerkt worden binnen een bedrijf.

Met een uitgebalanceerd aanbod in de stijl van uw keuze, maakt u een goede eerste indruk en onderstreept u uw imago.

Betere akoestiek

Planten absorberen het geluid en breken de weerkaatsing.  Zo dragen ze bij tot een betere akoestiek en dempen het geluid van bijvoorbeeld collega’s in een telefoongesprek.

Ook groene wanden en mosmuren doen het uitstekend als akoestische isolatie.

Gunstige luchtvochtigheid

Vooral ’s winters als de verwarming aanstaat, is de lucht op kantoor vaak te droog. Ook airco en onvoldoende ventilatie zijn boosdoeners.  Onze luchtwegen worden op de proef gesteld.

Planten komen de luchtvochtigheid ten goede door water te verdampen. Zo helpen planten de droge lucht van verwarming te compenseren.

Hogere productiviteit

Een groene omgeving verbetert het gemoed, bevordert het concentratievermogen en vermindert stress.

Bedrijven zetten meer en meer in op doordachte invullingen van de moderne werkomgeving.  Onder het “Het nieuwe werken” met flexplekken, kennis delen, dynamische werkomgevingen, zoekt men vaak oplossingen op maat, waarbij groene planten een belangrijke rol kunnen spelen.

Meer welzijn

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de aanwezigheid van groen het algemeen welzijn bevordert. De reden: we leefden veel langer tussen de planten dan in nederzettingen. Omdat onze genen nagenoeg onveranderd zijn gebleven, functioneren we ook vandaag nog beter in een groene omgeving.

© 2024 - Green at the Office | All rights reserved | Privacy verklaring | A brand of Krinkels Greencare