Luchtzuivering op kantoor - Green at the Office

Blog

Hoe ga je fijn stof van printers het best tegen?

Uit studies blijkt dat laserprinters fijn tonerstof in de omgeving uitstoten, met schadelijke gevolgen voor de gezondheid die al niet meer moeten worden aangetoond.


Sommige mensen kunnen door deze vervuiling problemen zoals hoofdpijn, irritatie aan ogen en huid of allergieën ontwikkelen.


Een zachte oplossing hiervoor, die geen investering in grote infrastructuren vraagt, is de plaatsing van planten die de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren.


Via fotosynthese verminderen planten de hoeveelheid CO2 in de lucht op natuurlijke wijze. Daarnaast zijn er ook planten die de lucht zuiveren (we noemen dat biologische zuivering) door chemische en giftige stoffen in hun cellen op te slaan. De graslelie (Chlorophytum), de Ficus en Dracaena staan bekend als sterk luchtzuiverende planten.


Hoewel wij overtuigd zijn van de invloed van planten op de luchtzuivering op kantoor en hun gunstige uitwerking op het personeel herinneren wij er in alle objectiviteit graag aan dat een regelmatige verluchting van de ruimtes altijd is aanbevolen.


Zin om het gesprek over luchtzuivering voort te zetten met onze specialist? Neem contact met ons op!

© 2020 - Green at the Office | All rights reserved | Privacy verklaring | A brand of Krinkels Greencare